Wie is Iván

Iván Rodriguez Alvarez is geboren in Havana, Cuba. Na het voltooien van de intensieve 6-jarige dansopleiding aan het conservatorium van Havana (La Escuela Nacional de Danza) heeft Ivan ruim 10 jaar gedanst als 1e danser (solist) bij het hedendaagse dansgezelschap “Danza Contemporanea de Cuba” met wereldwijde tournees.

Sinds 1996 is Ivan Rodriguez Alvarez werkzaam in Nederland als danser, docent en choreograaf. Hij richtte Dansstudio IvanCubadanza op waar hij zijn Cubaanse salsaroots onderwees samen met andere AfroCubaanse dansen. Daarnaast werkte hij bij CKE in Eindhoven als dansdocent jazzballet en gaf compositielessen bij Sint Joriscollege. Ook bij conservatorium Tilburg heeft hij gewerkt als moderne dansdocent en choreograaf.

Daarnaast blijkt zijn creativiteit en zelfexpressie ook uit zijn muzikaliteit; hij zingt, speelt diverse percussie-instrumenten, weet met een gitaar ook raad en pingelt een eindje weg.

Naast de danslessen is Ivan Rodriguez Alvarez allround entertainer en muzikant. IvanCubadanza verzorgt en organiseert workshops bij diverse gelegenheden zoals bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten, verjaardagen en buurtfeesten.

Neem contact op voor boekingen animatie, (privé) lessen en workshops.